Keress minket bizalommal, elérhetőségeink bármelyikén:

A festés jótékony hatásai

Első 5 ok, hogy miért fess!

1. Javítja a koncentrációt és a memóriát

Kutatások bizonyítják, hogy a festészet javíthatja a koncentrációs készséget azáltal, hogy a részletekre fókuszálsz alkotás közben. Ezt bizonyítja például az a 2008-as kísérlet is, aminek kereteiben orvostanhallgatókat írattak be egy 8 alkalmas festőkurzusra. A foglalkozássorozat végén kimutatták, hogy javultak a hallgatók memorizációs készségei, jobban tudtak összpontosítani, ami eredményesebb diagnosztává tette őket.

2. Kifinomultabb motorikus képességeket alakít ki

A motorikus képességek a velünk született vagy tanult mozgásképességeket fedik. Legyen szó egy homályba vesző háttérről vagy már-már hiperrealisztikus részletekről, a festés fejlesztheti a mozgáskoordinációt. Kifinomultabbá válhat a kézügyesség, javulhatnak a koordinációs készségek, ez pedig akár a sportokban is előnyös lehet.

3. Segít ellazulni

Azáltal, hogy a festés során kizárólag a megfelelő színekre, formákra és technikára koncentrálsz, aktívan lefoglalhatod az agyadat. Ezáltal távol tarthatod magad a negatív gondolatoktól, amik a rosszkedv, szorongás vagy stressz előidézői lehetnek. A koncentrált figyelem továbbá segíthet az izmok ellazításában, a légzés szabályozásában és a fejfájás elmulasztásában is.
Mondhatni, ingyenes és egészséges feszültségoldó!

4. Növeli a kreativitást

Azt hitted eddig, hogy a festészet keretek közé zár? Ellenkezőleg: épphogy határtalan képzelettel áld meg!
Legyen szó absztrakt vagy figurális, letisztult vagy kaotikus, olaj- vagy vízfestményről, a festés az önkifejezés egyik legelemibb módja. Habár hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy az avantgárd irány nagyobb kreativitást igényel az alkotó részéről, mint a realista festészet, de ez tévedés: mindkettőnek megvannak a maga kihívásai. Míg előbbi a formák megmásításával állíthatja kihívások elé az agyat, addig utóbbi a precíz részleteivel és az újító kompozíció kiötlésével élesítheti az elmét.
A festészettel saját kreatív határaidat feszegetheted egyre és egyre kintebb. Ez segít abban is,
hogy “out of the box” gondolkodj a hétköznapok során is.

5. Növeli a non-verbális kommunikációs készséget

Jól ismerjük az “egy kép többet mond ezer szónál” mondást.

Nem véletlenül mondják ezt: a festés segíthet kifejezni legbelsőbb félelmeidet és érzelmeidet. Amit nem tudunk kimondani vagy kifejezni a hétköznapok során, azt könnyedén elbírja a vászon. A festés néma beszéd, aminek végeztével ugyanúgy megkönnyebbülhetünk, mintha órákon át csevegtünk volna a problémáinkról. (Bár megjegyezzük, hogy nem oldja meg azokat, csak segíthet elviselésükben.)

Nézz körül a számozott kifestők között, hogy Te is megtapasztald ezeket a jótékony hatásokat.

https://csakfess.hu/termekkategoria/szamozott-kifestok/

OSZD MEG MÁSOKKAL IS:

Facebook
Skype
Pinterest
WhatsApp
Email